Friday, April 10, 2009

sesat barat...

7 april 2009

Sepatutnya hari ni saya menyelia pelajar yang sedang praktikal di Berkat Teknologi Ent. di Meru. Appoinment telahpun dibuat seminggu sudah. Jadi, setelah bersarapan (buat cekodok bawang kegemaran abang..hehe agaknyelah..) dan setelah abg pergi sekolah (nota:hari ni dia anjal) saya pun bersiaplah untuk berjumpa dengan en. Kamaruzaman empunya syarikat ni. Namun begitu sebelum saya bertolak, saya pun menghubungi beliau untuk kepastian. malangnya beliau terpaksa menghadiri satu mesyuarat dan meminta perjumpaan kami ditunda pada keesokan harinya.alhamdulillah.....hehe

oleh yang demikian, di kesempatan yang ada saya terus buat plan B iaitu jalan2 dengan kass (my bestfriend).hehehe..kesempatan yg sukar diperolehi. Berjumpa beliau di R&R USJ dan terus ke Putrajaya menziarah Afiah (kwn semasa di KTAM) yang baru bersalin baby keduanya~ boy (nota:Tahniah ye...). sebelum tu kereta saya park di carefour subang jaya. nak borak punye pasal...

3.00 PM
menuju ke Uitm untuk submit form Master si kass ni ha....dah settle semua about pkl 6 dia hanta saya ke carrefour semula untuk mengambil kereta saya semula. Di sana kami berpecah ke rumah masing-masing...

6.00pm
dari carrefour saya sepatutnya exit USJ semula untuk ke exit seafield. entah macamana tetiba saya nampak signboard puchong...aaa sudah..dalam hati kata sesat jugak aku ni...jalan terus2 tetiba sampai ke cyberjaya putrajaya, pusat pentadbiran dsb...x give up lagii...teruskan lagi pusing2 tah tetiba nampak bangi..terus exit kat bangi menuju ke KL.sampaila ke sg besi...dalam pada tu call abang tapi x berangkat. bateri hp pulak kong...apala malang nasib...huhu...

dah exit sg besi sepatutnya saya masuk kesas hway menuju ke klang/shah alam..tapi dah terlepas pulak..teruskan juga sampai salak selatan, salak jaya....pusing2 tetiba sampai balik ke exit sg besi..amik tiket terus menuju ke selatan (biasanya kalau dari johor masuk ke persimpangan KLIA)..nak cubalah jalan tu...punyelah jauh..adoii..jam dah dkat pkl 8.00 pm...

7.55
emmm...ada R&R nilai..nak singgah solat magriblah...punyelah excited x sedar rupa2nya saya masuk ke Nilai Memorial Park..mak aiii, tetiba meremang bulu roma..dahla jalan gelap..gi kubur cina pulak...hehe rupanya tersalah masuk simpang...dah sampai R&R, solat cepat2 teruskan perjalanan yg sangat jauh rasanya...dan alhamdulillah...sampai jugak ke rumah >< 9.00pm...letih usah nak kata...

begitulah kisah org yg buta KL...patutla si kas kalau jalan sikit syik call member tanya direction.abang pun mcm tu jugak..saya nak call byk kali bateri pulak dah kong...padan muka...tapi xpe juga..at least saya dah tau jalan KL sikit2.hehehe

3 comments:

Jentayu said...
This comment has been removed by the author.
Jentayu said...

KL ni mmg selalu tukar2 jalan dia..kena rely on signboard jek..
:)
Kami suami isteri pun selalu sesat-barat kak Anne..hehe

nino de queen said...

good luck anne... tapi kalau dari subang ke klang 3 jam.. macam aku balik Taiping(kg hubby) dari Sg. Buloh...